QR Kod Teknolojisi ve Akıllı Defterler – Outliers Notebook TR
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!

QR Code Teknolojisi ve Akıllı Defter

tarafından tarihinde yayınlandı.

Barkod optik makinelerin okuyabileceği şekilde data saklayan bir kodlama sistemidir. 1940’lı yıllarda Amerika’da bir market zinciri sahibinin kasada ürün etiketlerini okuyacak bir sistem ile ilgili bir Bernard Silver isimli bir master öğrencisine başvurması ile birlikte geliştirilen sistem; günümüzde türevleriyle beraber en çok kullandığımız teknolojilerden biri haline gelmiştir.

Teknik olarak barkod; farklı genişlikte ve aralıkta paralel çizgilerin sistematik bir şekilde bir araya getirilmesinden oluşur. Barkodlar lineer olarak yani tek boyutlu data saklayabilir bu nedenle depolanan data miktarı sınırlıdır.

QR Code

Barkod teknolojisinde depolanan datanın tek boyutlu ve sınırlı olmasından dolayı, 1994’te Japon bir şirket QR Code (Quick Response Code) teknolojisini geliştirdiğini duyurdu.  QR Code, şifrelenmiş data saklayan iki boyutlu kare bir barkoddur. Standart bir QR Code 23,624 bit data saklayabilir, her bitin 2 farklı olası durumu vardır, böylece permütasyonların sonucu 223624 ‘dür!

Kare Kodlu Defter

Türkçe olarak karekod olarak da anlandırılan QR code’lar böylesine bir data saklama kapasitesi ile ilaç firmaları, marketler, otomotiv sektörü, fabrikalar ve reklam sektörü gibi birçok sektörde farklı uygulama alanlarıyla kullanılmakta. Özel olarak reklamcılık sektöründe QR code’un sıkça kullanılmasının nedeni; herhangi bir akıllı telefonun QR code okuyucu olarak işlev görmesi ve bu kare barkodlara bir websitesi linki (URL) eklenip, kullanıcının kolayca istenilen web adresine yönlendirilmesidir.

Outliers Notebook QR Code Teknolojisi

Outliers Notebook’un akıllı sayfaları, sayfa numarasını belirten özel bir QR Code içerir. Outliers Akıllı Not Defteri ile tamamen entegre çalışan Outliers Android ve iOS uygulamalarında ise birer QR Code okuyucu bulunur.   

Dijital Defter

Outliers uygulaması bu kare kodları okuyarak taratılan sayfaların sayfa numarasını algılar ve notlarınızı uygulama içerisinde doğru sayfa sırasında otomatik olarak sıralar. Notlarınızı PDF olarak paylaşırken veya bulut servislerine gönderirken sayfalar aynı şekilde sıralanır ve sayfa numaraları PDF içerisinde arama ile kolayca bulunabilir.

Outliers ekibi olarak hayatınızı kolaylaştıracak teknolojileri uygulamalarımıza ekleme arayışındayız. Önerileriniz ve görüşlerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz!

 

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →



Yorum Bırakın

Yorumlar yayınlanmadan önce uygunluk açısından kontrol edilmektedir