Elle Not Almanın Öğrenmeye Etkileri Nelerdir? – Outliers Notebook TR
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!

Elle Not Almanın Öğrenmeye Etkisi

tarafından tarihinde yayınlandı.

Yapılan Araştırmalar

Elle not almanın dijital not almaktan daha öğretici olup olmadığına dair birçok araştırma yapıldı. Bu çalışmaların en değerlilerinden biri Psychological Science'da yayınlanan, Princeton Üniversitesi'nden Pam A. Mueller ve Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden Daniel M. Oppenheimer’in elle not almanın bilgisayarla not almaya kıyasla öğrenmeyi nasıl etkilediğini test etmesiydi. Pam Mueller, verdiği röportajda "İnsanlar elle not aldıklarında, öğrendiklerini mümkün olduğu kadar çok yazmaya eğilimlilerdir" dedi. Mueller, "Çalışmalarımızda uzun metraj notlar alan öğrenciler daha başarılı oldular. Düşünme hızı, yazma hızından fazla olduğu için not alan öğrenciler, öğrenilen materyali beyinlerinde daha fazla işlediler, bu da iki grubun aynı sınavlarda farklı sonuçlar elde etmesine sebep oldu.” diye ekledi.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalara bir diğer örnek ise; 2008 yılında South Texas College of Law profesörü Kevin Yamamoto’nun ders kitaplarında dizüstü bilgisayarların yasaklanması için Hukuk Eğitimi Dergisinde yayınladığı rapor. Yamamoto’nun araştırması, elleriyle not alan öğrencilerin dersleri daha kolay takip ederek daha fazla tartışmalara katılıp yüksek sınav puanlarını aldığını ve ekrana bağımlı meslektaşları kadar bilgi aramaya ihtiyacı olmadıklarını gösterdi. O zaman gelin önce not almanın iş ve okul hayatındaki faydalarını inceleyelim.

Elle Not Almanın Faydaları 

Elle Not Almanın Faydaları

Not almak öğrenimin en temel şartlarından biri olan aktif katılımı sağlar. Bu sayede, dinlenilen bilgiler elle yazıldığında akılda kalıcılığı artar. Öte yandan, not almak için bilgiyi kafamızda cümlelere dökerken kelimeleri harmanlamamız gerekir. Bu da kişiyi bilgiye bir adım daha yaklaştırır ve tabir-i caizse öğrenmenin en büyük düşmanı olan unutmayı önler. 

Ayrıca elle not almak, dil öğrenmek için ya da çeşitli yazıları ezberlemek için birebirdir. Öğrenilen kelimeler okunup tekrarlandıkça değil; elle not alındıklarında hafızaya kazınır. Çünkü bilginin kalıcı olabilmesi için beynin asıl ihtiyacı olan şey; elle entegre bir şekilde çalışıp kas hafızasını kullanarak, yazılan kelimeleri tekrarlayıp özümsemektir. Bu yüzden bilgisayar ya da tablet yardımıyla alınan notlara göre, not defterine alınan notlar öğrenim ve bilgilerin kalıcılığı açısından daha avantajlıdır.

Not Almayı Günümüze Adapte Edebilmek

Günümüzün dijital dünyasında, dijital not almanın tercih edilen bir yöntem olmasının önemli bir nedeni notların hızlıca kaydedilip paylaşılabilmesidir. Bilgisayar ya da tablette not alındığında paylaşılma hızı artıyor ancak el ile not alınmadığı için öğrenim yüzdesi düşüyor. Elle not alıp aynı zamanda alınan notları kolayca paylaşabilmek en optimum sonuç olarak gözüküyor.

Bu konuyla alakalı bir çözüm sunan Outliers Notebook ile önce eski usul not alarak bilgilerinizi pekiştirebilir, sonrasında da ücretsiz uygulaması sayesinde notlarınızı PDF halinde telefonunuzda, tabletinizde ve bilgisayarınızda saklayarak dijitalleştirebilirsiniz. Yani eski usul ve yeni teknolojinin birleşmesiyle oluşan bu akıllı not defteri için rahatlıkla nostalji-modern ikilisinin somut hali diyebiliriz. Öğrendiğiniz bilgileri elle not alarak defterinize yazdığınızda öğrenim yüzdeniz artarken; uygulaması sayesinde tablet ve bilgisayarınızda saklayabildiğiniz notlarınızı e-mail, mesaj veya mobil cihazınızdaki diğer uygulamalar yoluyla anında paylaşabilir ve bulut servislerine gönderip, saklayabilirsiniz.

 

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →



Yorum Bırakın

Yorumlar yayınlanmadan önce uygunluk açısından kontrol edilmektedir