Ofiste Su ve Kahve Tüketimi Nasıl Olmalı? – Outliers Notebook TR
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!

Ofiste Su ve Kahve Tüketimi

tarafından tarihinde yayınlandı.

Ne Kadar Su Tüketmeliyiz?

Havaların ısındığı şu günlerde sıcaklık artışıyla birlikte sıvı, özellikle de su tüketiminin önemi herkes tarafından biliniyor. Fakat hava sıcaklığı ne olursa olsun, su tüketimimiz belirli bir miktarın altına düşmemeli. Ancak ne yazık ki çoğumuz gerektiği kadar su içmiyoruz. “Ne kadar su içmeliyiz?” sorusuna gelirsek; bilim insanları araştırmalar sonucu çeşitli önerilerde bulunsalar da yaşam şekli, sağlık durumu, yaş, cinsiyet, hareket seviyesi ve hava sıcaklığı, günlük su ihtiyacınızı etkileyen önemli faktörlerden bir kaçı.

Yapılan bu çalışmalar sonucu tavsiye edilen ortalama günlük su tüketimi erkekler için 3 litre, kadınlar için 2.2 litre; bu rakamlar sadece sizin vücudunuzun yaklaşık su ihtiyacını tahmini olarak anlamanıza yardımcı olmakta, siz bu rakamları kendinize göre ayarlamalısınız. Bir diğer araştırma ise günlük su tüketimini kilogram ağırlığınızı 0.033 ile çarparak bulabileceğiniz yönünde.  Bu hesaplamaya göre 60 kg ağırlığındaki bir birey günde 2 litre su tüketmeliyken 100 kg ağırlığındaki birey de 3.3 litre su tüketmelidir.

Su tüketimi gün içine yayılmalı, böylece vücudumuzun tükettiğimiz sudan en iyi şekilde faydalanabilir.

Ne Kadar Kahve Tüketmeliyiz?

Kahve, sabahları kendine gelmek isteyenlerin, konsantrasyonu sağlamak isteyenlerin ve tutkunlarının vazgeçilmez içeceklerinden biri. Kahve tüketimimizi, aldığımız kafein miktarının sağlığımızı kötü yönde etkilememesi açısından sınırlamamız gerekmekte.

Günde Ne Kadar Kahve Tüketmeliyiz?

Yapılan çalışmalar sonucu tavsiye edilen günlük tüketilen kafein miktarının 400 miligramı geçmemesi. Buda yaklaşık olarak 4 fincan kahveye denk gelmektedir. Fazla kafeinin yan etkileri arasında en başta baş ağrısı, yorgunluk, rahatlayamama ve sinirlilik gelmektedir.

Su ve Kahve Tüketiminin Takibi

Günümüzün yoğun ve stresli çalışma hayatında insanların konsantrasyonunu artırmak ve daha kolay yoğunlaşabilmek için gereğinden fazla kahve tükettikleri görülmektedir. Ayrıca bu bireyler yeterince su tüketmedikleri içinse suyun sağlığımıza getireceği faydalardan yararlanamamaktadırlar.

Günlük Kahve ve Su Takibi

Bu bilgiler ışığında, ofiste fazlaca kahve tüketen Outliers Notebook ekibi olarak defterin her sayfasına 6 adet su ikonu ve 4 adet kahve ikonu ekledik.

Outliers Akıllı Not Defterinde bulunan bu ikonlar sayesinde yoğun günlük hayat temposu içinde kolayca günlük su tüketiminizi artırabilir, kahve (kafein) tüketiminizi azaltabilir ve zaman içindeki tüketim miktarınızı takip edebilirsiniz.

 

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →



Yorum Bırakın

Yorumlar yayınlanmadan önce uygunluk açısından kontrol edilmektedir