Neden Sürdürülebilir Bir Defter Ürettik? – Outliers Notebook TR
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
300 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!

Neden Sürdürülebilir Bir Defter Ürettik?

tarafından tarihinde yayınlandı.

Günümüzde insanların çoğu şehirlerde ve tüketim toplumunun bir parçası olarak yaşıyor. Bu durumun doğal sonucu olarak doğal kaynaklarımızı çok fazla ve çok hızlı olarak tüketiyoruz. Tabi buna dünya nüfusunun hızla artmasını da eklemek gerek... Yine bu nedenlerle atmosfere salınan yüksek miktarlardaki metan, COgibi gazlar yüzünden sera etkisi oluşmakta ve canlıları tehdit eden iklim değişikliği ve küresel ısınma sorunları baş göstermektedir.

Bugün az sayıda ülke iklim değişikliği ve doğal kaynakların korunması ile ilgili ciddi adımlar atarken; diğer ülkeler ve insanlar için bu konular psikolojik, siyasal ve ekonomik nedenler sonucunda göz ardı edilmekte.

Sürdürülebilirlik Nedir?

Biyolojik organizmaların hayatta kalması ve sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli olan her şey; direkt veya indirekt olarak doğal çevremize dayanır. Sürdürülebilirlik disiplininin amacı; insanların ve doğanın sosyal, ekonomik ve çevresel olarak üretken bir denge içinde var olabileceği ve gelecek nesillerin refah içinde yaşayabileceği şartları sağlamaktır.

Sürdürülebilirlik ve Çevre Dostu Ürünler

Dünyayı Nasıl Sürdürülebilir Hale Getirebiliriz?

Küresel ısınma, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve aşırı nüfus artışı oldukça olumsuz bir tablo çizse de, Dünyamızı daha sürdürülebilir hale getirmek ve bu sorunlarla başa çıkmak aslında zor değil. Ozon tabakasında oluşan delik Dünya genelinde insanların aldığı bilinçli aksiyonlar sonucunda kapanmak üzere. Canlıları ve biyoçeşitliliği tehdit eden yeni problemle başa çıkmak için bireysel bazda alınacak önlemlerin bazılarını aşağıda listeledik:

  • Doğayı, ormanları ve denizleri korumak
  • Çöplerimizi geri dönüşüm materyaline göre (plastik, kağıt, cam, metal) ayırmak (Belediyenizle bu konuda iletişime geçebilirsiniz)
  • Evlerimizde gereksiz enerji tüketimini engellemek
  • Tekrar kullanılabilir, geri dönüştürülebilir ürünler satın almak
  • Temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek

Sürdürülebilir Bir Ürün Olarak Outliers Notebook

Outliers Akıllı Not Defteri ile alınan notlar Outliers mobil uygulaması ile dijitalleşip mobil cihazlara aktarılabiliyor ve paylaşılabiliyor. Defter bittiğinde ise mikrodalga fırına atılarak silinip yeni bir defter olarak tekrar kullanılabiliyor. Hem defterin tekrar kullanılması hem de notların dijital ortamdan paylaşılması (fotokopi gibi çoğaltma yöntemlerine gerek bırakmadığından) ürünümüzü çevre dostu ve sürdürülebilir bir ürün haline getirmektedir.

Mikrodalgada Silinen Defter

Outliers Notebook ekibi olarak yeryüzündeki yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu biliyor ve doğanın korunmasına bir nebze de olsun katkıda bulunan bir ürün tasarlamaktan gurur duyuyoruz. Siz de sürdürülebilirlik hareketine katılın, Dünyayı koruyun!

 

Yeni Yazılar →


Yorumlar


  • Çılgın tüketim çağında mikrodalgada silinebilen, dünyaya minimum ayak izi bırakmamızı sağlayan bir defter üretmeyi düşünmeniz bile çok güzel:) 2 yıldır keyifle kullanıyorum defterimi

    Selin on
  • Bir reklam sayesinde tanıştığım defterleriniz beni geleceğe dair heyecanlandırnakta :) Emekleriniz için teşekkürler

    Beyza on
  • Harika bir yazı, teşekkürler.

    Ahmet on

Yorum Bırakın

Yorumlar yayınlanmadan önce uygunluk açısından kontrol edilmektedir